Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Оптимизиране работата на ВиК холдинга поиска Комитова

Ясна визия за развитието на ВиК отрасъла и оптимизиране работата на ВиК холдинга, като се активизират дейности по стабилизиране на водния сектор в страната. За това настоя министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на среща днес с ръководството на „Български ВиК холдинг“.

"Крайно време е дружеството да заработи на пълни обороти, да окаже реална подкрепа на този стратегически сектор и да се погрижи за ВиК-та в страната и хората", каза по време на срещата министърът.

Комитова поиска ясна стратегия за работата на холдинга в бъдеще и настоя ръководството му да задълбочи сътрудничеството с ВиК дружествата. Необходимо е да се оказва не само финансова, но и експертна помощ на водните оператори и да се осигурят различни източници на финансиране, стана ясно още в хода на разговора. Целта е да се подобрят условията на работа във ВиК дружествата от една страна и от друга да се повиши качеството на ВиК услугите за населението.

В срещата участваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, представители на МРРБ, членовете на Надзорния и на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във