Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ОПЕК+ ще има ново споразумение в алианса за периода след 2022-а

ОПЕК+ скоро ще започне работа по ново споразумение за период след 2022 година. Това казва министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдел Азиз бен Салман в интервю за Bloomberg.

"Скоро ние ще започнем работа над ново споразумение за период след 2022 година на база на нашия предишен опит, успехи и достижения", отбелязва бен Салман.

Принцът допуска, че новото споразумение ще бъде по-ефективно, като и другите членове на алианса са изразили подобни намерения.

По-рано новият генерален секретар на ОПЕК Хайсам ал Гайс, който встъпи в длъжност през август тази година, заяви, че се доверява и на Русия. "Лидерството й в поддръжката на декларацията за сделката за ОПЕК+ беше ясно от първия ден, от 2017 година. В контекста на урегулиране на пазара, отношенията ни са силни", заявява ал Гайс. На въпрос "доверява ли се той на Русия", ал Гайс е отговорил утвърдително.

Генералният секретар на ОПЕК+ също така не изключва и вероятна енергийна криза. По думите му, тя може да започне още през приближаващата зима, когато рязко ще нараснат цените на на енергоносителите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във