Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Окончателно: Само държавата вече ще организира лотарийни игри

Вече само държавата ще организира лотарийни игри. Народното събрание прие окончателно промените в Закона за хазарта, предвиждащи държавен монопол върху лотарийните игри. Точката бе включена извънредно в дневния ред по предложение на вносителя на законопроекта Валери Симеонов. Законопроектът мина на второ четене в Бюджетната комисия вчера и влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.

Промените предвиждат от влизането в сила на закона лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие "Български спортен тотализатор". Това изключва "Национална лотария" и "Лотария България" от бизнеса с лотарийни билети. 

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на този закон, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра. От деня на влизането в сила на този закон се преустановява и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

Издадените фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 г.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във