Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Околовръстният път на Пловдив е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града

Отворени са офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на град Пловдив

Отворени са офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на град Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Дължината на обходното трасе ще бъде 18.7 километра. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет, уточняват от агенцията.

Околовръстният път на Пловдив е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път. Трасето включва участък от път ІІ-86 Пловдив - Асеновград като началото е при отделянето му от път І-8 Пазарджик - Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между път ІІ-56 Брезово - Пловдив и път ІІ-86. Отделно от това се проектира и път ІІІ-805 п. в. Царацово - Съединение, който също се отделя от път І-8 Пазарджик - Пловдив в северна посока към АМ "Тракия". Двата пътя ІІІ-805 и път ІІ-86 оформят западен околовръстен път на град Пловдив. Чрез него се осъществява една от връзките към Пловдив, а от друга осъществява връзката на АМ "Тракия" с Област Смолян.

Тръжната процедура е развита в три обособени позиции. В обособената позиция №1 е път ІІІ-805 "/Път І-8 Пазарджик - Пловдив/ - ПВ Царацово -Съединение" и участък за привързване към съществуващия път и път II-86 "/Път І-8 Пазарджик - Пловдив/ - Асеновград - Смолян" и участък за привързване към съществуващия път.

Отворените оферти за тази обособена позиция са шест. Те са на: "Проджект Планинг енд Мениджмънт" ООД, на "ТРАФИК ХОЛДИНГ" ЕООД, на "РУТЕКС" ООД, на Обединение "ПЛОВДИВ 2020 ЛОТ 1" (в което влизат: "ВИА ПЛАН" и "ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ" ООД), на "АЛВЕ КОНСУЛТ" ЕООД и на ДЗЗД "БУРДА-ПЪТПРОЕКТ 2000" (с участници: "ИЛИЯ БУРДА" ЕООД и "ПЪТПРОЕКТ 2000" ООД).

В Обособена позиция №2 е път ІІІ-805 "/Път І-8 Пазарджик - Пловдив/ - ПВ Царацово-Съединение". Отворените оферти тук са пет. Те са на: ДЗЗД "ТРАФИК КОНТРОЛС" (с участници: "ТРАФИК ХОЛДИНГ" ЕООД и "КОНТРОЛС" ООД), на "ПЪТПРОЕКТ 2000" ООД, на обединение "ПЛОВДИВ 2020 ЛОТ 2" 9в което са: "ВИА ПЛАН" ЕООД и "АЛВЕ КОНСУЛТ" ЕООД), на "ТРАНСКОНСУЛТ-22" ООД и на "ИЛИЯ БУРДА" ЕООД.

В Обособена позиция №3 е път ІІ-86 /Път І-8 Пазарджик - Пловдив/ - Асеновград - Смолян. Отворените оферти са на шест кандидати. Те са: ДЗЗД "Обединение ТРАФИККОНСУЛТ БГ" - ИЛИЯ БУРДА (в което са: "ТРАФИК ХОЛДИНГ" ЕООД  и "ИЛИЯ БУРДА" ЕООД), на "ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ" ООД, на "ППМ-ИЙ Кей Джей" (в което са: "Проджект Планинг енд Мениджмънт" ООД и "Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс" ЕООД), на "ВИА ПЛАН" ЕООД, на "ПЪТПРОЕКТ" ЕООД и на ДЗЗД "ТРАНСЛОГИСТИКА" (с участници: "Трансконсулт-22" ООД и "Логистика 21" ЕООД).

Facebook logo
Бъдете с нас и във