Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Одобрен е проектът за Генерален план на "Пристанище Бургас-изток 1"

Генералният план на „Пристанище Бургас-изток 1“ е одобрен единодушно от всички участници в обсъждането, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. „Резултати се получават, когато се работи с енергията на цялото общество и има чувствителност към всеки интерес“, коментира по-късно министър Николай Събев след втората среща за обсъждането на проектодокумента.

Представителите на законодателната, изпълнителната и местната власт обсъдиха всички направени предложения и бяха единодушни, че те са в интерес както за бъдещото развитие на пристанището, така и за града и държавата.

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев успокои гражданите на Бургас, че няма да допусне презастрояване в района на пристанището.

„Пристанище Бургас“ е основен генератор за икономическото развитие на града и региона бе общото мнение изразено от участниците по време на срещата.

Приемането на Генералния план на „Пристанищен терминал Бургас-изток 1“ продължава по законово определената процедура.

На територията на Терминал “Бургас Изток 1” се обработват генерални и насипни товари. Държавният оператор „Пристанище Бургас” ЕАД е вторият по големина пристанищен оператор в бургаски пристанищен район. Разполага с 14 корабни места, 1950 метра кейов фронт, 50 000 кв. м открити складови площи и 35 000 кв. м закрити складови площи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във