Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ОДИТОРИ ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ ДЕЛАТА НА ХЕКИМОВА В АЛЕН МАК

РУСКА ВАСИЛЕВА Е НОВИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ПЛОВДИВСКИЯ ЗАВОД


Юристката в Министерството на икономиката Руска Василева е новият изпълнителен директор на пловдивския козметичен завод Ален мак. Това реши съветът на директорите на дружеството на двучасовото си заседание на 8 август в сградата на икономическото ведомство в София.
Василева поема поста след тригодишното управление на Антонина Хекимова (известна с роднинските си връзки с Христо Бисеров). Мениджърите на пловдивското дружество насрочиха и извънредно общо събрание за 24 септември. На него ще се разискват промени в устава и в състава на съвета на директорите. Очаква се освен това да бъде назначена международнопризната одиторска фирма, която да разследва дейността на Ален мак за периода от 1998 г. до сегашната смяна в неговото ръководство.
Решенията от 8 август са били взети с гласовете на представителите на Министерството на икономиката в директорския борд (самата Руска Василева, Анна Камбурова и Анна Попова) и на представителя на миноритарния акционер ЕПИК (австрийския инвестиционен фонд) Кенет Лефковиц. Пред БАНКЕРЪ Лефковиц заяви, че с тази промяна вече е готов да работи с управленския екип на завода и да съдейства за значително подобряване на финансовите му резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във