Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Очаква се новите мерки от пакета "Мобилност" да бъдат публикувани на 31 юли

Очаква се новите мерки от пакета "Мобилност", които бяха приети от Европейския парламент, да бъдат публикувани в официалния вестник на Европейския съюз на 31 юли. Промените засягат автомобилните фирми от международния транспорт от България и още десет европейски държави, които обединиха усилия, за да им се противопоставят.

На среща с превозвачи в Търговище евродепутатът Андрей Новаков обяви, че проблемът е широко дискутиран сред всички български евродепутати. "Ще сезираме висшестоящи инстанции, за да бъдат премахнати част от планираните в пакета "Мобилност" мерки, за които се знае, че ощетяват сектора в България", е потвърдил той, съобщават от областната администрация.
Обсъждани са новоприетите мерки в пакета "Мобилност", както и възникващи проблеми в сектора, свързани с новите правила, разписани в него. Собствениците на автомобилни фирми са отбелязали липсата на професионални шофьори и на нови желаещи, които да обслужват международните курсове, както и отливът от страна на сега работещи водачи на камиони.
Представителите на сектора са споделили и своите притеснения във връзка със сериозните забавяния при преминаване на граничните контролно-пропусквателни пунктове. А и новите мерки, въвеждани от различните страни в Европа срещу разпространението на коронавируса, също затрудняват работата на автомобилните фирми. Няма голяма яснота къде какво се случва и не се знае кое правителство какви промени ще приеме.
Условията, които са разписани в пакета "Мобилност" са крайно ангажиращи и ще повлияят негативно на бранша в Търговищко, категорични са превозвачите. По техни думи новоприетите мерки ще се отразят дори пагубно за част от фирмите

Facebook logo
Бъдете с нас и във