Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Обвиняемият по аферата "Хемус" иска среща с Рашков и Гешев

Единственият обвинен в пране на пари по аферата "Хемус" - Борислав Колев, поиска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев. Пред тях щял да даде информация от съществено значение за разследването на случая. Искането за срещата бе направено от брата на Борислав Колев - Иво, който беше в Съдебната палата и чу решението на Софийския апелативен съд, който задържа Борислав Колев в ареста за постоянно.

Иво Колев посочи, че брат му не е крайният получател на парите и призова медиите сами да си отговорят на въпроса към кого са отивали средствата и какви интереси са замесени. Самият Борислав Колев не присъства днес в съдебната зала.

Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на лот 5 от магистрала „Хемус“. Според обвинението е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за аутобана. Досега обвиняемият беше под домашен арест. В мотивите на съда се посочва, че ако продължи да бъде на свобода, има опасност да се укрие, да извърши ново престъпление или да попречи на разследването.

По време на първото заседание Колев припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Днес, предвид здравословното си състояние, той не се яви в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във