Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общо 354 са потвърдените случаи на коронавирус в България

За осем нови положителни проби за COVID-19, съобщиха от Националният оперативен щаб. Така общо потвърдените у нас случаи на коронавируса стават 354.

Вече 15 са излекуваните пациенти след като са дали две отрицателни проби, които доказват тяхното излекуване.

Под лекарско наблюдение в болнични условия са настанени 127 пациенти. От тях 13 са в интензивни отделения и са интубирани, потвърди проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и председател на Националния оперативен щаб. .

Няма област в страната с новоустановен случай, а София остава с най-много регистрирани - 221 случая

Най-младият починал от коронавирус у нас е на 51 години..

Има недостиг на маски в търговската мрежа у нас, но както показва информацията, това е проблем в глобален мащаб, отбеляза Мутафчийски.

Безотговорност в тази ситуация са разходките по улиците, отбелязва шефът на Националния оперативен щаб. Това може да се прави само, когато се налага да се отиде до магазина, за да си пазаруват, до аптека, до банка, да си платят сметките или до работа.

Заради неспазването на карантината на много места се обмисля нова мярка - декларация за движение в града и е въпрос на време да бъде въведена. Това каза вчера председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Всички лекарства, които се използват в момента, освен традиционните, нямат доказан ефект, отбеляза шефът на оперативния щаб.

Facebook logo
Бъдете с нас и във