Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общо 26 сгради трябва да се построят наново в Хитрино

Общо 26 са напълно негодните за обитаване жилищни сгради, които трябва да бъдат построени наново в Хитрино, съобщи финансовият министър в оставка Владислав Горанов, цитиран от БНТ.

"По предварителни оценки на Министерството на транспорта около 1,5 млн. лв. ще струва възстановяването на разрушената жп инфраструктура вследствие на взрива", допълни Горанов.

Социалният министър в оставка Зорница Русинова информира, че след като бъде обезопасен районът, има готовност 100 души през програмите за заетост да подпомогнат общината за разчистване на терена. 

Правителството предоставя 10 млн. лв. допълнителна помощ за пострадалото село Хитрино, съобщи по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов.

По бюджета на Министерството на труда и социалната политика са осигурени до 5 000 000 лв. С тях чрез фонд „Социална закрила“ ще се финансират целеви социални програми за населението на общината, по предложение на община Хитрино.

Отделно по бюджета на община Хитрино са предвидени 5 млн. лв. за изграждане, възстановяване, реконструкция и ремонт на общинска собственост, включително инфраструктура. Средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на общината с цел преодоляване на последиците от инцидента и за предприемане на спешни действия за незабавно възстановяване нормалното функциониране и начина на живот на хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във