Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общо 189 работодатели в Разградско са се възползвали от мярката 60/40

До края на юни общо 189 работодатели от засегнатите сектори в област Разград са се възползвали от мярката 60/40, съобщава БТА. Така бизнесът е съхранил 2365 работни места чрез мерките за възстановяване на трудовия пазар и смекчаване на последиците от COVID-19 кризата.

Работа през юни са започнали 527 безработни от областта, като повече от 85% от тях са назначени в реалната икономика. Добрата новина е, че над една четвърт от новозаетите са се завърнали на старите си работни места от преди кризата с коронавируса.
Общият брой на безработните в трите бюра по труда в област Разград е 6026. Спрямо юни те са с 306 по-малко, а спрямо същия месец на миналата година - с 1365 повече.
На първичния пазар на труда през юни са заявени 214 работни места, като 120 от тях са в частния сектор.

До 23 юли Агенцията по заетостта провежда поредица от събития, които са част от национална информационна кампания на открито за бизнеса „Новите мерки по Ваша мярка”. Всичките 107 бюра по труда в страната ще посрещнат българските работодатели на открито, за да отговорят на техните въпроси за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

Общата площ на област Разград  е 2637 km² при население около  125 190 души, което е разпределено в седем общини. Водещите отрасли в икономиката на областта са селското стопанство, фармацевтиката („Биовет” АД, „Балканфарма” АД, „Завет” АД), керамиката (“Хан Аспарух” АД), шивашката, хранително-вкусовата и леката промишленост, машиностроенето („Дружба” АД,), стоителството, търгогията и услугите

Facebook logo
Бъдете с нас и във