Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общо 133 жилищни сгради в София се санират по националната програма

Общо 68 жилищни сгради вече са санирани със средства от Националната програма за енергийна ефективност на територията на София. На други 30 сгради в момента се извършват строителни дейности, а 35 са в процедура за избор на изпълнител. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова при посещение на обновения жилищен блок на бул. "Европа" 138 в район "Люлин" по покана на Съюза на слепите в България.

В този жилищен блок живеят хора със зрителни увреждания, построен е през 1984 г. заедно с известното предприятие "Успех", в което работят хора с увреждания. На блока е направено конструктивно укрепване, положени са топлоизолация на фасадите и хидроизолация на покрива, обновени са стълбищата, подменена е дограмата, ремонтирани са системите за отопление и електричество.

Многоетажни жилищни блокове се ремонтират и в районите "Искър", "Подуяне", "Надежда", "Красно село", "Студентски" и др. В повечето квартали наред с обновяване на сградите се извършва и благоустрояване на градинките пред блока по програма "Зелена София", която се финансира от бюджета на Столичната община.

Facebook logo
Бъдете с нас и във