Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общинските търговски дружества и лечебните заведения в София нямат загуби през 2019 година

Няма финансови загуби в отчетите на общинските търговски дружества в София и лечебните заведения през миналата година. Това отчете зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов. Заради направените инвестиции в нова апаратура и ремонти, общинските болници са реализирали печалба, както и Центърът за градска мобилност.

"Запазват се традиционно пазарите с добри финансови резултати, с печалби, с много инвестиции. Транспортните дружества се представят добре. Центърът за градска мобилност е на малка печалба, но все пак на печалба. Останалите транспортни дружества също стоят стабилно от гледна точка на повишаване качеството на услугите, доставка на нова техника. В лечебните заведения многопрофилните болници са с много добри финансови резултати. При ДКЦ-тата вече зависи от конкретната среда, конкурентна, от условията, при които работят", обясни Барбалов.

Според него се вижда, че политиката на общината от последните години за инвестиции, за ремонти, за закупуване на техника, дава своите резултати и като цяло имаме едно подобрение в областта на лечебните заведения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във