Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общинският съвет в Русе подкрепя идеята за нов мост над река Дунав

Построеният преди 67 г. мост край Русе вече не успява да поеме увеличаващия се автомобилен трафик от пътници и товари.

Общинският съвет в Русе е гласувал Декларация за пълна подкрепа на идеята за проект за построяване на нов трети мост над река Дунав между град Русе и град Гюргево и съответната му реализация, съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Предложението е направено от общинския съветник Валери Иванов. Идеята е речната столица на България да заема своето мястото на геополитическата карта.

"Дунав мост Русе – Гюргево" е обект с изключително стратегическо значение както за България, така и за Европа. От години акцент се поставя върху необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав при град Русе, се казва в декларацията.

С това свое решение Общинският съвет се обединява около идеята с построяването на втори мост да се постигне цялостно интегриране на двете държави – България и Румъния, в международното транспортно и търговско партньорство и по този начин да се намали изолацията на периферните райони. Без нов мост в трансграничния регион ще бъдат възпрепятствани туризмът, търговията и свободното пътуване на гражданите, отбелязват общинските съветници в Русе.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във