Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общинският приватизационен фонд отпуска 240 хил. лв. за игрища

На 21 юли софийският градски парламент ще обсъди предложение за отпускане на до 240 хил. лева за възстановяване на две игрища.

Става дума за пространствата в двора на бившето 65-о училище в село Бусманци и в кв. "Абдовица". Въпросните спортни съоръжения ще бъдат възстановени като многофункционални - за баскетбол и мини футбол с размери 30 на 20 метра.

Идеята е основният ремонт на двете игрища в район "Искър" да бъде финансиран с до 240 хил. лв. от Специализирания общински приватизационен фонд. Това ще стане по предложение на общинския съветник Стефан Марков от ГЕРБ-СДС и зам.-кмета Дончо Барбалов.

Разходването на средствата ще се извърши при спазване на Закона за обществените поръчки и Закона за публичните финанси, като бенефициентът - район „Искър“, ще контролира изпълнението на строително-ремонтните дейности, съобразно договора с изпълнителя, спечелил тръжната процедура.

Остава въпросът дали ремонтът на тези две игрища е най-належащ в район "Искър", имайки предвид, че след протестите за изграждане на канализация в село Бусманци преди две години, болната тема потъна в забвение. В същото време местните си събраха средства за основен ремонт на църквата "Успение Богородично", като сами подмениха и пейките пред църквата. 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във