Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общински съветник пита има ли депутати в общинските жилища

Има ли регистър на наемателите на общинските жилища и има ли сред тях народни представители или евродепутати?” Това е един от въпросите, които общинският съветник и лидер на партия МИР Симеон Славчев задава към кмета на София Йорданка Фандъкова.

Славчев настоява да бъде разяснено има ли регистър на всички общински жилища в София, в това число и тези на общинските предприятия; колко са общо общинските жилища в София, кой ги стопанисва и в какво състояние са те; какви задължения са генерирани от наемателите на общинските жилища и как се изплащат задълженията; колко са общинските жилища, получени от обезщетения или замени на общински терени.

„Въпросът със собствеността и управлението на общинските жилища е изключително важен. Жилищната политика на всяка една община показва как управляващите мислят за хората в нея”, каза Симеон Славчев и допълни, че в момента жилищната политика на Столична община е абсолютен хаос, не е ясно колко са жилищата и кой приоритетно трябва да бъде настанен в тях, не се знае кои от общинските предприятия имат и стопанисват общински жилища и кой живее в тях.

„Целият процес трябва да бъде добре анализиран, структуриран и контролиран, за да не се получават злоупотреби и в общински жилища да живеят ВИП персони и "наши хора", а в същото време всички, които имат реална необходимост да не могат да се възползват от правото си да получат макар и минимална подкрепа в началото на своя професионален или семеен живот”, беше категоричен общинският съветник.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във