Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общините с проекти за ВиК и пътища не трябва да кандидатстват отново

Общините, които вече са подали проектите си за ВиК и общински пътища за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, не трябва да подават отново същите предложения. Това се отнася и за местните администрации, кандидатствали чрез Националното сдружение на общините в Република България. Единствено при промяна в обстоятелствата за вече подадените предложения - например междувременно е избран изпълнител, местната администрация трябва отново да внесе документите.

С публикуваната от МРРБ покана за финансиране на общински пътни и ВиК проекти се дава допълнителен срок от 15 дни, в който не подалите до момента общини могат да поискат финансиране за местни проекти. В случай, че има и други – нови проекти, местната власт може да кандидатства за отпускане на средства и за тях.

За първи път от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се заделят целеви средства в размер на 500 млн. лв. за финансиране на общините. То ще се отпуска от юни тази година. Целта е общините да бъдат подпомогнати за обновяване на общинската пътна мрежа и ВиК инфраструктура, които са в тежко състояние и са системно недофинансирани. 

Поканата е към всички 265 общини и 28-те областни администрации в страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във