Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Общината наложила 109 хил. лв. глоба на "Джи Пи Груп"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви край на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Въпреки това инспекцията на общината е констатирала незадоволително качество в отделни участъци. 

Изчислените до момента неустойки за фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" заради лошо качество са в размер на 109 хил. лева. Според Фандъкова това бил максималният размер на неустойки по договор за участъците, в които са констатирани проблеми. Целият ремонт - строителство, проект, строителен надзор, струва около 25 млн. лева с ДДС, като по-голямата част от тях са европейско финансиране. 

"Цялостната площ на зоната е малко над 40 дка, като констатирани недобре изпълнени дейности са на площ около 15 дка. Точно в тези участъци е наложена максималната санкция от 5% от всяка дейност", обясни столичната кметица. 

Проблемите са следните - различна големина на фугите, както и недостатъчно фугирано. Както и некачествено озеленяване на определени зони, недобре оформена и завършена настилка и недобре подредена настилка на някои от капаците на ревизионните шахти.

Във вторник представители на надзора и на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична община проверяваха всички строително-ремонтни дейности по ул. "Граф Игнатиев", пл." Гарибалди“, пл. "Славейков", градинката на църквата "Св. Седмочисленици" и ул. "Солунска'. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във