Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Община Пловдив пусна и обществената поръчка за стадион "Локомотив"

Община Пловдив е публикувала на електронната страница на Агенцията за обществени поръчки (АОП) обществената поръчка за стадион „Локомотив“, съобщиха от общинския пресцентър. А заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев пояснява, че обявлението ще бъде видимо до няколко дни.

Процедурата е аналогична с тази при поръчката за стадион „Христо Ботев“ – обявлението трябва да излезе в европейски вестник и вече ще бъде видимо на страницата на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за подаване на оферти е 50 дни, след което комисията ще направи необходимото по най-бързия начин да прегледа документацията и да определи изпълнител. "Паралелно с избора на строителната фирма ще пуснем и процедурата за избор на строителен надзор, за да не се губи време“, коментира новината заместник-кметът Пламен Райчев.

Той допълва, че ако няма обжалване, е нормално изпълнителят за бъде избран в края на септември. В обхвата на поръчката влиза: проектиране и строително-монтажни работи по трибуните – „Бесика“, „Спортклуб“ и южната трибуна, а стойността е 12 млн. лв. с ДДС.

Стадион "Локомотив" е основното игрище на ПФК "Локомотив" - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута" в Пловдив. Официално е открит през 1982 г. и е частично реконструиран през 2010 г., 2013 г., 2016 г. и 2019 г., като при последната реконструкция са поставени около 2000 нови седалки.

"Локомотив" има нужда от тази подкрепа. Клубът спечели за втори пореден път Купата на България за 2020 г., след като надигра ЦСКА във финала с 5:3. Тимът се наложи след изпълнение на дузпи, като редовното време и продълженията не донесоха голове. И това се случи в 80-я финал в историята на турнира. И сега го очаква много срещи в европейските турнири.

Преди дни "Локомотив" прибави в клубната витрина и Съперкупата на България след победата с 1:0 над шампиона "Лудогорец". 

Припомняме, че успоредно с този проект от Община Пловдив работи и по поръчката за строежа на стадион „Ботев“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във