Банкеръ Daily

Министър Ангелкова

Обществената поръчка за рекламните клипове за туризма е законна

Обществената поръчка за изработване на рекламни видеоклипове, които да представят по най-добрия начин туристическия потенциал на България, е направена изцяло съгласно закона, спазени са всички срокове и процедури по чл. 20, ал. 3 от Закона за обществените поръчки. Това коментира министър Николина Ангелкова по повод информация, че е подаден сигнал до прокуратурата от Антикорупционен фонд за проверка на изпълнение на обществената поръчка, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

България е правова държава, има компетентни органи, които при сигнал проверяват процедурата. Министерството на туризма ще им съдейства напълно за това с документи и експертизи, категорична бе министърът.

По-рано бе съобщено, че заради данни за нарушения Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена поръчка, подписана от министъра на туризма Николина Ангелкова. Става дума за договор за изработване на рекламни видеоклипове на стойност близо 44 000 лева.

От новоучреденото антикорупционно сдружение твърдят, че след четиридневна обява Ангелкова подписва договор с единствения неотстранен участник въпреки сериозните процедурни нарушения. Сред нарушенията е, че обявата е трябвало да бъде публична поне 7 дни. Комисията, която е отстранила по различни причини тримата от общо четирима участници, е била назначена със заповед на министъра от 31 юли, което е три дни след изтичане на срока за подаване на оферти.

Според правния анализ на Фонда, процедурно нарушение има и в самия договор за възлагане на поръчката, защото липсва изискваното от закона решение на Ангелкова за определяне на спечелилия изпълнител след проведената процедура.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във