Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Обмислят раздаване на ваучери за почивка на всяко дете

Министерството на туризма ще подкрепи пред Министерството на образованието и науката идеята на Националната асоциация за детски и младежки туризъм да се създаде система от ваучери по 100 лв.

Промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания  бяха коментирани по време на работна среща между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, председателя на Националната асоциация за детски и младежки туризъм Гина Шоева и членове на Управителния съвет на организацията. 

Предстои текстът да бъде приет от Министерския съвет в най-близко време, посочи вицепремиерът.

Според Николова програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Вицепремиерът посочи, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана важността на този активен отдих. Мениджърите на хотели предложиха да се обмисли възможността да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони, каза тя.

Министър Николова коментира подробности по икономическите и социалните мерки на правителството в подкрепа на туристическия бранш - чрез бюджета и с еврофинансиране. От тях фирмите за детски и младежки  пътувания следва непременно да се възползват, още повече че са доста облекчени като процедура

Припомняме, че още през април от ВМРО предложиха важни мерки за туризма сред, които водеща бе и мярката за предоставяне на безплатни ваучери за почивка в България на стойност минимум 100 лева за всички работещи хора, пенсионери, държавни служители и такива на бюджетна издръжка, самоосигуряващи се и учащи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във