Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Облекчаваме визовия режим за туристи

Обмисля се облекчаване на визовия режим със страни, които са основни пазари за българския туристически продукт. Предстоят разговори с министрите на външните и вътрешните работи за уточняване на детайлите. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя откри първия форум, който цели обединяване на туристическия бизнес на балканските страни, под мотото "Балканите – природа, история, култура".

Организаторите на събитието желаят да привлекат интереса към предлаганите туристически услуги в България и останалите държави на Балканите. Форумът е финансиран от бизнеса и е насочен към професионалистите в бранша.

В туристическия форум Go to Balkans участват над 100 фирми от 10 страни. "Обединението от балканските страни ще направи по-атрактивен общия туристически пазар и ще увеличи възможността за промотиране на страните така, че да бъдат привлечени повече туристи от далечни дестинации, като Китай, Индия и Япония", каза министър Ангелкова. 

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков обясни, че Балканите са наистина едно изключително място, истинска мозайка на културно-историческо богатство, природно разнообразие, а като добавим и традиционното гостоприемство на балканските народи, се получава наистина един изключително интересен елемент в сферата на международния туризъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във