Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Област Благоевград е на 8 място по привличане на преки чуждестранни инвестиции

В сектора "услуги" са били вложени 245 млн. евро, а в проекти от строителството - общо 135 млн. евро.

Област Благоевград е на 8 място по привличане на преки чуждестранни инвестиции у нас. Това отбеляза Емил Караниколов, министър на икономиката, в отговор на въпрос от народния представител Даниела Владимирова Савеклиева относно преките чуждестранни инвестиции на територията на област Благоевград като цяло и за общините в частност.

В сектора "услуги" са били вложени 245 млн. евро, а в проекти от строителството - общо 135 млн. евро. В тези два сектора са влезли над 80% от всички преки чуждестранни инвестиции в областта. Министърът отбеляза още, че в Петрич са инвестирани най-голям дял от тези пари.

С изграждането на автомагистрала "Струма" се увеличават възможностите за инвестиции в цялата Югозападна България, отбеляза министър Караниколов. В момента се разработва план за изграждане на индустриални зони в различни региони на България. Благоевград също е в списъка с потенциални места за инвестиции. Комисията, която работи по тези докумети, в момента събира предложения от общините за терени и площи, подходящи за използване от чуждестранни и български инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във