Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Обявиха търг за премахване на незаконни строежи в "Росенец"

Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова е обявена обществена поръчка за премахване на незаконни обекти в Лесопарк „Росенец“.

Поръчката e за премахването на незаконна "триетажна масивна сграда", както и "преместваем обект за охрана"

Държавата е готова да плати най-много 56 800 лв. без ДДС по обществената поръчка, която се финансира от бюджета на Областна администрация Бургас.

"Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на ресорния зам.-кмет на Община Бургас", уточняват от областната администрация.

Предвиденият краен срок за подаване на оферти е 1 ноември, а разглеждането на постъпилите оферти е планувано за 2 ноември. Максималният срок за изпълнение на дейностите от страна на спечелилия обществената поръчка е 30 дни от сключването на договора.

Областният управител проф. Нейкова обяви, че се спазват законово установените процедури и че след думите е дошъл моментът на конкретните действия, на които първата стъпка е обявяването на обществената поръчка. „Не се фиксирам върху конкретни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната собственост“, допълни Нейкова.

Като продължение на нейните думи е и издадената заповед за установяване на незаконни строежи върху държавна собственост на територията на област Бургас, съобщават от областната администрация.

Сформирана е комисия от експерти на Областна администрация, която вече обходи всички държавни имоти в парк „Росенец“. Констатирани са нарушения и ще се предприемат аналогични рестриктивни мерки. Става дума за четири имота - държавна собственост, върху които са построени и разположени бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и съоръжения, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които възпрепятстват достъпа до държавните имоти.

За всички констатирани нарушения Областна администрация Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки на основание чл.195 от Закона за устройство на територията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във