Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Обявени са 25 процедури с финансов ресурс 1,53 млрд. лв. за околна среда

Обявени са 25 процедури за кандидатстване с финансов ресурс в размер на 1,53 млрд. лв., или 47 процента от общата бюджетна рамка. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на депутатско питане днес за изпълнението на Оперативната програма "Околна среда 2014 - 2020", цитиран от БТА.

Бенефициентите са представили проектни предложения за 1,17 млрд. лв. (36 на сто от бюджета). Договорената безвъзмездна финансова помощ възлиза на 748 млн. лева, или 23 на сто от бюджета, от които близо две трети са ангажирани в сключени договори с изпълнители (436 млн.лв.).

"Изпълняват се общо 35 проекта, по които на бенефициентите са изплатени над 100 млн. лева. Въпреки началната фаза на изпълнение на програмата в резултат от наличието на реални договори с изпълнители се наблюдава положителна тенденция на постоянно нарастване дела на междинните плащания спрямо авансовите. Като цяло финансовото изпълнение на програмата съответства на плановете и прогнозите на управляващия орган и не се наблюдават съществени отклонения", смята министърът.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във