Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Обектите с ваксиниран персонал ще получават специални стикери

Целта на тези стикери е обектите да се рекламират по-успешно, защото са безопасни.

Туристическите обекти, в които 100 процента от персонала е ваксиниран, ще получават специални стикери, дело на министерствата на туризма и на здравеопазването. Първият бе поставен днес на един от хотелите в комплекс "Албена" от министър Стела Балтова и главния санитарен инспектор Ангел Кунчев.

"За да бъде възстановен туристическият сектор, трябва средата да е сигурна и да гарантира здравето както на работещите в бранша, така и на гостите", каза министър Балтова.

Целта на тези стикери е обектите да се рекламират по-успешно, защото са безопасни. Кунчев уточни, че ще разпореди служителите на РЗИ по морето да популяризират новата инициатива сред собствениците на хотели и заведения. Неговата лична позиция е, че работодателите трябва да са активни и дори да "натискат" служителите си да се ваксинират. Той подчерта, че няма предвид уволнения, а по-скоро да се предлагат допълнителни стимули за тези, които се имунизират.

"Ваксинационният процес трябва да бъде фирмена политика. Вече в много места за настаняване в страната се предлага ваксиниране и на гостите. Като добър пример в това отношение е комплекс "Св.св. Контантин и Елена", в чиито хотели, освен ваксинация, има възможност тези, които отпътуват да си направят PSR-тестове. Добри практики има и по Южното Черноморие и те трябва да бъдат максимално популяризирани, за да заработи секторът още по-добре, обобщи министър Балтова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във