Банкеръ Daily

Управление и бизнес

НСО ще наеме 80 коли за председателството на ЕС

Националната служба за охрана обяви обществена поръчка за наемането на 40 леки автомобила и 40 микробуса. Те ще бъдат използвани за нуждите на службата по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Поръчката е 1.3 млн. лв. с ДДС и обхваща 6-те месеца на председателството.

Ще бъдат наети 40 нови автомобила и 40 нови микробуса, а изискването е те да бъдат произведени през 2017 г. и неупотребявани.

Поръчката е разделена на две позиции като за наема на автомобили са заделени 600 хил. лв. без ДДС и за микробуси 504 хил. лв. без ДДС. Така наемът на една лимузина за месец излиза 3000 лв., а на бус - около 2.5 хил. лв.

През май правителството реши МВР реши повече от 2 млн. лв. за купуване на специализирани автомобили. Отпуснатите средства за МВР са общо 8 млн. лв., но първоначално предвидените 2.7 млн. лв. за доставка на автомобили се оказват недостатъчни. Затова кабинетът реши да размести част от заделените за МВР средства, с които е предвидено купуването на защитни средства и специално оборудване и изграждането на команден ситуационен център на СДВР. Първоначално за тези дейности бяха заделени съответно 4.7 млн. лв. и 600 хил. лв. 

С новите промени средствата за тези дейности стават 3.280 млн. лв., а за доставката на автомобили са заделени 4.720 млн. лв.

Бе решено НСО да получи допълнително 1 325 000 лв. за наемане на автобуси и автомобили. Средствата не предвиждат купуването на нови бронирани лимузини, но от службата настоха, че такива ще са им необходими за председателството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във