Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД още не е вписано в Търговския регистър

Предстои новото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД да бъде подадено от МРРБ за вписване в Търговския регистър, съобщиха от компанията. Това е станало ясно след срещата между действащия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Тя се е състояла по молба на Беличев, за да се изчистят някои неясноти около работата на дружеството.

Новоназначеният от министъра борд на директорите може да влезе във фирмата незабавно след вписването му в Търговския регистър, както изисква член 231 т. 4 от Търговския закон. Не са ясни причините, поради които съставът на новия борд не е подаден за вписване, но дотогава законовата отговорност за управление на дружеството се носи от Беличев.

Относно наложената от МРРБ възбрана за опериране със сметките на дружеството, Беличев е сигнализирал министъра, че това би довело до тежки последствия както върху „Автомагистрали“ ЕАД, неговите контрагенти и служители, така и върху икономиката. Тъй като дружеството, освен за строителство, е отговорно и за поддръжката на голям брой автомагистрални участъци в цялата страна и тя не може да бъде преустановена.

Министър Комитова е уверила Беличев, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок. Стоян Беличев пък се е ангажирал с пълно съдействие в рамките на закона и изискванията на правовата държава. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във