Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новогодишните празници ще са с около 10% по-скъпи

С около 10 процента по-скъпи ще са новогодишните празници, за онези, които ще заминат за няколко дни и ще ползват пакетите на различни хотели. Очакванията са у нас покрай новогодишните екскурзии да бъдат похарчени около 122 милиона лева, а заради пътуванията зад граница в чужбина ще насочим около 53 милиона лева. Това показва оценка на Института за оценка и анализи в туризма. 

Според проучването една значителна част от местата за настаняване вече са резервирани. 540 хиляди наши сънародници ще посрещнат Коледните и новогодишните празници в различни хотели. По-голямата част ще са в родните курорти. 110 000 ще тръгнат предимно към Турция или Гърция, но „трафик” ще има и към Германия и Испания, съобщи Би Ти Ви.

Въпреки че свързваме новогодишните празници със сняг и планина не малко избират да посрещнат Нова година край морето. Малък хотел в Царево излиза около 75 лева. Според експерти средната цена на туристическия пакет миналата година е била около 270 лева на човек. Тази година ще е около 290. Пакетите на повечето места отдавна са изчерпани. 10-ина хотела отварят за Нова година в курортите край Варна.

„Имаме изключително разнообразно предлагане – цените варират между 75 и 2900 лева, когато става въпрос за обслужване в 5-звезден хотел. Всеки може да избере от чаша вино до луксозно пребиваване”, коментира Румен Драганов от института.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във