Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ново обсъждане ще има на промените в Изборния кодекс, който бе върнат от президента

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа, ако се събере необходимия кворум от 121 депутати, разбира се. В предварителния дневен ред, който трябва да бъде одобрен в сряда, има десет точки.

Предстои първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети (Вносител: Министерски съвет, 11.8.2020 г.).

Депутатите ще гласуват Законопроект за ратифициране на Споразумението за прекратяване на двустранните инвестиционни договори между държавите-членки на Европейския съюз (Вносител: Министерски съвет, 3.9.2020 г.).

В дневния ред е и Законопроект за ратифициране на Устава на Международната мрежа за малки и средни предприятия и на Устава на Асоциацията на Европейските организации за насърчаване на търговията (Вносител: Министерски съвет, 11.9.2020 г.).

Второ гласуване ще има на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежището и бежанците (Вносител: Министерски съвет, 7.7.2020 г. Приет на първо гласуване на 29.7.2020 г.).

Народното събрание ще разгледа годишните отчети за дейността на Националната здравноосигурителна каса за 2018 и за 2019 г. (Вносител: Министерски съвет, 28.6.2019 г.). 

Ново обсъждане ще има на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, приет от Народното събрание на 17 септември 2020 година. Той бе върнат за ново обсъждане с Указ № 199 от 28 септември 2020 г. на Президента на Републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България – точка първа за четвъртък, 8 октомври.

Предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето (Вносители: Пламен Христов и група народни представители, 24.7.2020 г.) – точка втора за четвъртък, 8 октомври.

Депутатите ще избират председател на Централната избирателна комисия (Процедурата по избор е съгласно правила, приети с Решение на Народното събрание от 23.9.2020 г.) - точка първа за петък, 9 октомври.

Предвиден е и редовният парламентарен контрол в петък с въпроси на народните представители и отговори ва министри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във