Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новият завод за електромобили в Ловеч иска екоразрешение

В Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен е постъпило инвестиционно предложение за „Изграждане и управление на иновативен завод за сглобяване на електрически автомобили “e.GO“, Това съобщиха от пресцентъра на община Ловеч, като се позовават на писмо на директора на РИОСВ инж. Зорница Йоткова до кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

Като възложител е посочен „НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ“ АД - Ловеч.

От инвестиционното предложение става ясно, че бъдещият завод ще се намира в имот, разположен в „Индустриален парк БАЛКАН“ в Северната промишлена зона на Ловеч. Площта на поземления имот на завода е 173 511 кв. метра. От нея около 17 250 кв. м ще бъдат предвидени за паркинг зони за служители и посетители, за контролно-пропускателен пункт на камиони, паркинг за паркиране и товарене на готовите превозни средства, паркинг с логистично предназначение и тестово изпитание и други.

Припомняме, че в края на декември миналата година се проведе експертен съвет в Ловеч по повод приемането на документите за строеж на  завода за електромобили Next.e.Go Bulgaria с участието на представители на всички институции, които имат отношение към разработения Подробен устройствен план (ПУП). 

Ковид пандемията стана причина да се забави първата копка, която трябваше да стане през март тази година.

Германската компания съществува от 2015 година и се развива много бързо. Next.e.Go работят много близко до VW- специалистите. Електромобилите са изключително иновативни и на конкурентни цени. Те са с алуминиева конструкция с 50-годишна гаранция, мощни батерии и електромотор на Bosch с 20-годишна гаранция, който при повреда направо се сменя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във