Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новият собственик на "Виваком" придобива и гръцки телеком

United Group, която наскоро стана собственик на БТК, е напът да придобие и гръцкия телеком Forthnet. United Group вече е получила регулаторно одобрение от Европейската комисия за приключване на сделката и чака единствено да получи положително решение от националния регулатор в Гърция.

"Юнайтед Груп навлиза на гръцкия пазар с големи бизнес планове само седмици след закупуването на Vivacom, водещата телекомуникационна компания в България и Tele2 в Хърватия по-рано тази година “, се казва в съобщението на United Group до медиите. 

Forthnet е водещ доставчик на услуги за домашно развлечение и комуникация в Гърция, с близо 1000 служители, предоставящи услуги на около 700 000 абонати и над 40 000 компании.

От 31 юли официално United Group е новият собственик на "Виваком". По информация на "Файненшъл таймс" очакванията са сумата да достигне 1.2 млрд. евро, докато според информация в българските медии сумата е достигнала дори 1.3 млрд. евро. 

United Group е основен играч на пазара на медийните и телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа. През март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group става базираното във Великобритания дружество BC Partners - глобална инвестиционна фирма, която е регистрирала над 109 придобивания на стойност 135 млрд. евро. 

United Group присъства на пазара на медийни и телекомуникационни услуги в бивша Югославия - обединявайки активи като сръбския оператор SBB, Telemach Словения и Telemach Босна и Херцеговина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във