Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новият шеф на Фонд "Земеделие" обеща да няма закъснели плащания

Новият шеф на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов обеща, че няма да допусне забавяне на плащанията към земеделците, очакващи пари от институцията му. Това стана по време на церемонията по приемането на работата на Разплащателната агенция от предшественика му - Николай Каварджиклиев.

Присъства министърът на земеделието Явор Гечев, който представи новото ръководство на фонд "Земеделие" пред директорите на дирекциите във ведомството. Заместници на изпълнителния директор ще са Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Министър Гечев подчерта, че предстои усилена работа по довършване на Стратегическия план и на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и по подготовката за тяхното прилагане. Той беше категоричен, че Министерството на земеделието и Фондът ще работят, като всеки ден обменят информация.

„Благодаря на министър Гечев за оказаното доверие. Държа на експертизата и работата на бързи обороти. Ще работя за надграждане на постигнатото дотук“, каза Георги Тахов. Той очерта неотложните задачи, които стоят пред него – а именно изплащане в срок на всички средства към земеделските производители. Разпоредено е изготвянето на графици и спазването на всички срокове.

Борислава Кирилова

Facebook logo
Бъдете с нас и във