Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нови зам.-шефове в Държавна агенция "Електронно управление"

Служебното правителство назначи двама нови зам.-шефове в Държавна агенция "Електронно управление". С решение от днешното заседание на Министерският съвет Атанас Мазнев и Валери Борисов са определени за заместник-председатели на агенцията. Назначението  идва месец след смяната на председателя й.

На 22 юни Атанас Темелков, който дотогава оглавяваше агенцията, бе освободен предсрочно от поста с решение на правителството след като той самият е поискал да напусне. Тогава за негов заместник бе назначен Красимир Симонски, който преди това пък е един от заместник-председателите. 

Атанас Мазнев е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. В периода от 2000 до 2018 г. последователно е заемал длъжности като началник на отдел в Министерството на отбраната "Координиране и планиране", "Взаимодействие с национални системи" и "Комплексна автоматизирана система" в Щаба на отбраната към Министерството на отбраната.

От 2018 г. до настоящия момент заема поста на заместник главен директор на главна дирекция "Контрол и административнонаказателна дейност и експлоатация“ в Държавна агенция "Електронно управление“. Атанас Мазнев е завършил Военната академия "Г. С. Раковски" - гр. София.

Валери Борисов също е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. На два пъти е заемал поста заместник-министър в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – от ноември 2014 до януари 2017 г. и преди това от октомври 2011 до май 2013 г. До избирането му за заместник-министър ръководи дирекция "Електронно управление" в Министерството на транспорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във