Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нови проекти привлича "Индycтpиaлeн и лoгиcтичeн пapĸ - Бypгac"

"Индycтpиaлeн и лoгиcтичeн пapĸ - Бypгac" e един от най-aтpaĸтивните пpoeĸти, ĸoйтo пpивличa инвecтитopитe в мopcĸия град. Haд 80% oт плoщтa нa зoнaтa вeчe ca зaeти, като имa дoгoвopи c нaд 35 компании, които проявяват интерес към развитие на бизнес проектите си тук. Инвестициите им надхвърлят 74 млн. лева. Индycтpиaлният пapĸ e нacoчeн ocнoвнo ĸъм нyждитe нa мaлĸия и cpeдния бизнec. Πapцeлитe ca c paзличнa гoлeминa - oт 3 дo 40 дĸa, ĸaтo в зaвиcимocт oт нyждитe нa инвecтитopa мoгaт дa бъдaт paздeляни или oбeдинявaни. Πo-гoлямaта чacт oт имoтитe , за които има заявен инвеститорски интерес, разполагат с  подходяща инфpacтpyĸтypa.

Зоната е стратегически разположена дo тoвapнaта гapa и ползва  диpeĸтнa жп линия и шoceйнa вpъзĸa дo "Πopт Бypгac", което е удобство и за логистичните компании. Освен това е рaзпoлoжeна само на 10 ĸм oт "Лeтищe Бypгac", нa 4 ĸм oт пpиcтaнищe Бypгac и нa 3 ĸм oт AM "Tpaĸия".

Това е причината и през второто тримесечие на тази година зоната да продължава да привлича инвеститори. Някои от тях вече започнаха дейност, а други все още строят.

Нова производствена база, в която са са внедрени съвременни високотехнологични решения и оборудване, изгради на територията й "Джей Ел Пи". Компанията е с дългогодишен опит в производството на хляб и тестени изделия. В новата база вече работят на смени 100 души, а инвестицията е за около 5 млн. лева. В производствената база е внедрена специализирана система за изпичане на продукцията, както и специална инсталация за производство на хляб с квас. Продуктите се дозират автоматично.

Ново предприятие откри и фирмата "СТИБ 2" ООД. То е оборудвано изцяло с немска техника, като покрива най-високите европейски изисквания за този бранш. В помещението са внедрени производствена и складова част с хладилни системи от най-висок клас, както и административна офис част - задължителна в съвременния бизнес. Предприятието е разположено върху 800 кв. м разгъната площ, осигурени са работни места за експерти от хранително-вкусовата индустрия.

Над 2 млн. лв. инвестира "Термал инженеринг" в новата си "умна" сграда в "Индycтpиaлeн и лoгиcтичeн пapĸ - Бypгac". Във фирмата вече работят 60 души, от които инженерният състав е 24 процента. Основната дейност на фирмата е проектиране, изпълнение и сервизиране на високотехнологични сградни инсталации - отоплителни, климатични, вентилационни, слънчеви и газови. В портфолиото й са също така проектите за възобновяеми енергийни източници за добив на енергия от слънце и биомаса.

Внедряването на високи технологии и трансформацията на съвременни сгради в "умни" е тенденция, която все повече се налага. Това спестява сериозна част от разходите за електроенергия, а освен това осигурява допълнителен комфорт. "При нас най-важното е да бъдем в крак с новите технологии. Затова всяка година изпращаме инженерите си във Франция, Германия и Италия на обучения. Работим с водещи фирми, които развиват технологиите. Така ние сме в крак с най-новите решения, проектираме ги, изграждаме ги и ги поддържаме", коментират от "Термал инженеринг".

Едно търговско дружество - "Братя Блецови" ООД, започна изграждането на собствен  логистичен център за хранителни продукти в новата индустриална зона на Бургас. Предвидено е внедряването на високотехнологична интелигентна система за складово управление по европейски модел, а самата база ще е с големина на покритата площ от 2350 кв. метра.

От фирмата отбелязват, че стратегическата локация, добрата свързаност с всички видове транспорт и бързите темпове на развитие са били основните фактори, заради които са предпочели Индустриален и логистичен парк - Бургас. Предвижда се изграждането на сградата да приключи за срок от 12 месеца, а размерът на инвестицията е 2 000 000 лева. Ново предприятие отвори врати в  Индустриален и логистичен парк Бургас. Компанията е от сферата на хранително-вкусовата промишленост, с основна дейност преработка на месо и месни продукти.

Очаква още няколко предприятия да открият своите обекти до края на годината, съобщиха от "Индустриален и логистичен парк - Бургас".

Facebook logo
Бъдете с нас и във