Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Нови 20 милиона за туризма

Още 20 млн. лв. ще отидат за реклама на туризма, съобщи през седмицата в Добрич министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Парите са по линия на оперативната програма Регионално развитие и ще бъдат разделени между 21 общини от цялата страна. С чековете ще се финансират общо 28 проекта, избрани между 49 предложения.


Идеята е да се разработват нови туристически пакети, с които страната да се рекламира на национални и международни туристически борси, защото България може да покаже уникална история, уникални обекти, обясни Павлова.


Конкретно Добрич получава 486 245 лв., като проектът Пъстрото лице на Добруджа ще се изпълнява в продължение на две години заедно с Балчик и Каварна. Останалите общини, на които също ще се предостави финансиране, са Банско, Бургас, Враца, Велико Търново, Вършец, Дулово, Елена, Казанлък, Ловеч, Момчилград, Монтана, Пловдив, Поморие, Русе, Самоков, Сливен, Свищов, Трън, Тунджа и Шумен.


Освен тези градове от европарите ще могат да се възползват и други местни власти, които досега не са кандидатствали и нямат одобрени предложения. Свободният ресурс за тях е в размер на 6 млн. лева. Крайният срок за подаване на проекти е 28 септември и очакванията са до края на годината средствата да бъдат реално усвоени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във