Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нови 158 малки стопанства ще бъдат субсидирани

Още 158 малки земеделски производители ще могат да стартират бизнес начинанията си с финансовата подкрепа по програмата за развитие на селските райони, съобщиха от фонд „Земеделие”.

Оттам днес са изпратили през системата „ИСУН 2020“ уведомителни писма на одобрените стопани за представяне на документи, необходими за сключване на административните договори. 

Кандидатите трябва да представят необходимите документи в 30 дневен срок от получаването им. Подписаните договори са получили оценка не по-малка от 27,47 точки по критериите за допустимост.

До момента по подмярка са сключени 1 432 административни договори. По тях е ангажирана безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 42 010 584 лв.

"В резерва на одобрените проекти останаха 174 инвестиционни предложения, за които не достигаше финансиране. Те са класирани с до 26,82 точки по критериите за оценка. От тях към момента на етап договаряне са 158 проекта, получили оценка до 26,83 точки, съгласно изискванията. Останалите одобрени 16 проекта, подадени от малките стопани, ще бъдат финансирани с остатъчния бюджет по подмярка 6.3", отбелязват от фонда. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във