Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Новата концепция за индустриалните зони ще привлича инвеститори

Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони. Всеки инвеститор, който желае да дойде и да прави бизнес в България, ще може да се възползва от него“. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на Конференция на почетните консули. Във форума участваха 71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 държави.

"В края на октомври с притеснение и надежда очакваме развръзка по казуса Брекзит.  В контекста на повишената несигурност в глобален мащаб, Министерството на икономиката ще продължи да работи за запазване на икономическата и финансовата стабилност в страната, като същевременно се предприемат активни мерки за постигане на устойчиво висок икономически растеж“, коментира Караниколов. 

Министърът подчерта, че в перспектива развитието на българския износ ще остане силно зависимо от възстановяването на европейската икономика. В тези условия вероятно все още ще се наблюдава усилено преориентиране към трети пазари, които за разлика от европейския пазар показват завиден растеж. От началото на годината общият ни износ бележи рекордни нива  и възлиза на близо 38 млрд. лв.

"Последните данни мотивират да се търси възможности за ръст на експорта на пазарите на бързо развиващите се икономики, както и за увеличаване пазарния дял на българските стоки в страни, които са наши традиционни търговски партньори и остават високо платежоспособни", каза още Емил Караниколов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във