Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нова серия ремонти в столицата

Нова серия ремонти в София започва през уикенда и в началото на следващата седмица. Първо на 11 август ще бъде затворено кръстовището пред ректората на Софийския университет, а на 13 август ще започне преасфалтирането на бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев", в посока "Бояна". 

След като приключи работата пред университета, преасфалтирането ще продължи към паметника на Васил Левски. А строителните дейности по бул. "Константин Величков", където се изгражда новото споделено трамвайно и автобусно трасе, няма да свършат преди 15 септември. 

Затова пък в началото на новата седмица отново ще бъде пуснат в движение трамвай №7. 

Столичната община съобщи, че през август ще бъдат преасфалтирани и голяма част от кварталните малки улици, за които районните кметове са подали сигнали, че са в лошо състояние. Продължава и голямото обновление на бул. "Граф Игнатиев" и площад "Славейков". Първият етап следва да приключи до края на месеца. Става дума за ремонтните дейности между улиците "Алабин" и "Раковски". Проектът струва 22.2 млн. лв., като по-голямата част от тях са осигурени по европейската програма "Региони в растеж". За изпълнител бе избрана компанията "Джи Пи груп". 

Предвижда се да бъде подменена канализацията под площад "Славейков" и под "Граф Игнатиев" до "Алабин". След това трябва да бъдат обновени всички настилки. Поръчката включва и пълна подмяна на релсовия път и контактната мрежа на трамваите, които минават по улицата. Обещаният срок за завършване на ремонта е 300 дни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във