Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нова сделка размества позициите в българския пазар за електроника

Компанията "Озон Ентъртеймънт" ООД е уведамеля Комисията за защита на конкуренцията за намерението си да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху веригата магазини за електроника "Пулсар" (Pulsar), съобщават от регулаторния орган.
Търговската дейност на "Озон Ентъртеймънт"включва онлайн продажба на компютърен софтуер, компютърна периферия, електроника (вкл. аудио системи, телевизори, компютри и лаптопи, мобилни телефони), филми, книги, аксесоари, дрехи, хоби продукти и играчки. "Пулсар" ЕООД пък е специализирано в продажба на електроника (вкл. компютри, монитори, аудио системи), комютърен софтуер, компютърна периферия, аксесоари, дрехи, хоби продукти и играчки.
Очаква се сделката да окаже въздействие върху търговията на дребно с електрически и електронни потребителски стоки като единен пазар с национален обхват.
Искането от "Озон Ентъртеймънт" ООД е КЗК да извърши оценка на операцията, и ако тя не би нарушила концентрацията на българския пазар, да се произнесе с решение за приключването й. 

В тази връзка от регулатора очакват всяко трето заинтересовано лице да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката
и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.
Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (10 юли), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Двете фирми имат вече своята история на българския електронен пазар. Ozone.bg предлага своите услуги от шест години, като до началото на 2013 г. те са насочени към компютърните игри и свързаните с тях аксесоари. Впоследствие онлайн магазинът добавя към своето продуктово портфолио широк набор от мултимедийни продукти, хардуер и други видове продукти за развлечение.

"Пулсар" е на пазара за развлекателен софтуер у нас повече от 15 години. Дружеството е дистрибутор на продуктите на повечето от най-големите издатели на компютърни и видео игри в световен мащаб, като Vivendi Universal Games , Electronic Arts, Activision, Lucas Arts, NCsoft, Novalogic, Konami, Codemasters, Dreamcatcher, The Adventure Company, Atari, CDV, Disney Interactive, Haemimont Games, Techland и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във