Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нова организация на движението на ТИР-ове в Русе

Колоните от чакащи тирове да бъдат преместени от трасето Русе - Мартен на булевард "България" - това бе решено по време на заседание, в което са взели участие представители на Община Русе, Областната администрация, ОД на МВР, Митница Русе, Областно пътно управление, кметът на Община Мартен, Гранична полиция и други, съобщиха от пресцентъра на община Русе.

Предстои на част от тротоарите да бъдат изградени паркинги за тирове - в отсечката от бензиностанция "Еко" в посока Дунав мост и от Пожарната по бул. "България" до сервиза на "Мерцедес". До две седмици Община Русе ще почисти терените и ще постави необходимите знаци.  За реда и пропускането ще се грижат съвместни екипи на ОД на МВР и КООРС.

В понеделник тази седмица на работна среща с кмета Пенчо Милков и ОД на МВР са били обсъдени няколко варианта за решение на проблема с тировете, сред които тротоарът на бул. "България", паркингът на РО-РО терминала и паркингите на Митницата. Направени са проверки за капацитета и условията на паркингите за приемане на тирове.

Вчера е извършено и сондиране на асфалтовия слой на тротоара на бул. "България". Установена е дебелината на каменния пласт от 20 см и на асфалтовия пласт от 20 до 30 см, което ще даде възможност тежките камиони да паркират там, уточняват от община Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във