Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нова финансова инжекция за спорта в Кърджали

Поредното  сериозно финансиране  получи  Министерството на младежта и спорта, след като само преди месец премиерът обяви, че над 350 милиона са отпуснати за изграждане на спортна инфраструктура  През тази седмица Министерският  съвет отпусна нови 3 663 000 лв., които ще отидат за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали. За този проект се говореше от доста дълго време, но очевидно сега е дошъл моментът кесията на държавната хазна да бъде сериозно развързана.

Проектът беше  представен от областния управител на Кърджали Никола Чанев. След като не пропусна благодрностите към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, без чиито усилия този проект нямало  да бъде реализиран,  към премиера  Бойко Борисов и министъра на спорта  Красен Кралев за подкрепата Чанев  обяви, че в проекта се предвижда изграждане на многофункционална спортна зала, която да се използва за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол и футбол.  На партерното ниво ще бъдат разположени основната зала с игрално поле с размери 42х25 м, отговарящи на българските и международни нормативи за провеждане на спортни срещи по волейбол, баскетбол и футбол и трибуна с 940 седящи места. В залата ще има осем съблекални, лекарски кабинет, конферентна зала, както и складове и обслужващи помещения.

 На втория етаж са предвидени още две тренировъчни зали, които могат да бъдат обединявани в една по-голяма зала при необходимост. Тук е моментът да припомним, че през май тази бе открит и реновираният стадион в Кърджали, чиято реконструкция глътна близо 2 млн. лева.

В профила си във Фейсбук Чанев написа :  „Убеден съм, че през есента на 2019-а  Кърджали ще разполага с модерно многофункционално спортно съоръжение, което ще бъде дом, както на елитните ни спортисти, така и на нашите деца.“

Според него, реализацията на проекта ще доведе до устойчиво развитие и популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и активно занимаващите се със спорт в област Кърджали. Ще се създадат условия за създаване и изпълнение на тренировъчни и състезателни програми и възстановителни режими, както и за организиране и провеждане на състезания.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във