Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов завод ще направи страната ни номер 1 при електрическите велосипеди

Министърът на икономиката Кирил Петков е присъствал в Пловдив на подписването на договора за съвместна инвестиция  между пловдивския производител на велосипеди "Макском“ и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, с която страната ни ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен на 131 дка в "Тракия икономическа зона" и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Планирано е инвестицията да надхвърли 60 млн. лева.

"Тази инвестиция е уникална за България. Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа. Ако успеем да направим така, че 15% от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои“, заяви министър Петков.

Той отбеляза още, че българската икономика разчита точно на такива конкурентни и успешни компании.

"Макском" е един от най-големите производители на велосипеди в Европа. Компанията е създадена през 1996 година, а през 2001 година е направен първият износ на велосипеди собствено производство за страните от Европейския съюз. Оттогава над 95% от цялата продукция на дружеството намира своята реализация именно на тези пазари.
Днес, "Макском" ЕООД е част от холдинга MAXEUROPE, с производственo-складова база разположена на 40 000 кв. м застроена площ и капацитет от над 400 000 велосипеда годишно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във