Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Нов срок за продажбата на БДЖ

До 15 часа на 25 юни се удължава срокът за подаване на обвързващи оферти в процедурата за продажбата на 2 325 087 броя дялове, представляващи 100% от капитала на БДЖ - Товарни превози, собственост на Холдинг БДЖ ЕАД. Решението е взето на 31 май от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


Това е четвъртата такава промяна, а удължаването е поради все още нерешения казус около запора върху дяловете на Холдинг БДЖв капитала на БДЖ - Товарни превози, поясниха от раздържавителната агенция. Съответно до 21 юни всеки от четиримата кандидати трябва да внесе депозитът за участие в конкурса - 20млн.евро, или равностойността им в лева. Това са Бългериан Карго ЕкспресАД, София, ТД Груп Феровиар РоманАД, Румъния, Болкан файненшъл сървисисЕАД, София и Донау-финанц транспорт и БетейлигунгсГМБХ, Австрия.


След закупуване на информационния меморандум агенцията издаде сертификат за регистрация и на четирите компании. Те отговарят на предварителните квалификационни изисквания и могат да продължат в следващите етапи на приватизационната процедура - извършване на правен и финансов анализ на продаваното дружество, на огледи и срещи, а също и подаване на обвързваща оферта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във