Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Нов провал на поръчката за 400 линейки

Нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията спира конкурса за закупуването на 400 линейки. На 24 юли фирмата "Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик" е подала жалба, с която иска  временна мярка "спиране на процедурата" поради "недостатъчен срок за изготвяне на оферти".

Въпросната обществената поръчка е част от големия инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ в страната по Оперативната програма "Региони в растеж". Съгласно новите изменения на ЗОП  тя може да продължи до образуване на производство по жалбата от Комисията за защита на конкуренцията, каквото още няма, и.приемането на оферти не е спряно. Крайният срок за подаването им е 10 август.

В здравното министерство са удивени, че текстовете в жалбата на "Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик" са структурирани по идентичен начин с текстовете в жалбата на "Вайнман Технолоджи"  ЕООД. Това дружеството със 100 лв. капитал на два пъти спира търга, който беше обявен първоначално през април. КЗК остави без уважение първото му искане и наддаването беше подновена през юни. Последва нова жалба от същата фирма.

Обществената поръчка е на стойност 48 671 650 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е до 36 месеца от започване на изпълнение на договорите. Необходимо е гаранцията за всяка от линейките да е не по-малко от пет години. Цялостният проект за реформа на центровете за спешна помощ е на стойност 163 млн. лева. Той включва 237 обекта - спешни отделения в 34 болници, 27 ЦСМП в областните градове, 170 филиала за спешна помощ и шест изнесени екипа извън областните градове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във