Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов проект ще насърчава дигиталното предприемачество и управлението на кризи

През годините сме се научили, че кризите, независимо дали са финансови, екологични, технологични или политически, са движеща сила за трансформация на икономиката. Ясно е, че не винаги те могат да бъдат предвидени, но заедно с това изключително важно е предприемачите да са готови да се справят с всяка възникнала ситуация. А, както днес се убеждаваме, дигиталната трансформация на бизнеса е необходима повече от всякога, тъй като има потребност от предотвратяване и управление на ситуации, които могат да повлияят на пазарните условия и традиционните начини за правене на бизнес в глобален мащаб. Именно тези предизвикателства са мотивирали експертите на БТПП да разработят проектно предложение, което да отговаря на актуалните потребности на бизнеса, помагайки му да бъде по-конкурентоспособен и устойчив, съобщават от работодателската организация. Проектът "Стратегически мениджмънт, гъвкавост и нови технологии за младежите" (SMART Youth) е един от четирите избрани за финансиране измежду 119 проектни предложения. Чрез него в следващите години предприемачите ще могат да се възползват от редица възможности за подобряване и повишаване на своите компетенции и управленски капацитет. 

В рамките на проекта „SMART Youth” ще се анализират актуалните нужди, възможности и ще се синтезира успешният опит в областта на предприемачеството по време на кризи, като COVID-19, например, коментират от палатата. 

Университети ще могат да представят своя опит и ще разработят образователни програми за изграждане на предприемачески умения и компетенции относно внедряването на нови онлайн методи за преподаване и учене. Учебната програма ще включва модули, фокусирани върху развитието на специфични умения, от които предприемачите се нуждаят, за да започнат бизнес, който е гъвкав и се адаптира бързо по време на кризи.

Предвижда се да бъде създадено интелигентно виртуално пространство с набор от инструменти за развитие на бизнеса, където младите предприемачи ще имат достъп до различни видове материали, които ще им помогнат да започнат и развиват устойчив бизнес. 

Този проект се реализира в партньорство с търговски палати и университети от България, Ирландия, Румъния и Турция. „SMART Youth” се изпълнява в рамките на програма Erasmus+.

Facebook logo
Бъдете с нас и във