Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов мащабен инвестиционен проект започва в ИП София-Божурище

Индустриален парк София- Божурище

„ЛИДЛ България ЕООД & КО.“ КД ще изгради складова база за готова продукция и пакетирани стоки, административни помещения и офиси, и технически помещения на територията на Индустриален парк София-Божурище. Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД, собственик на зоната, и веригата от немски дискаунтъри са подписали договор за покупко-продажба на терен с площ 195 219 кв. метра на 6 юли.

Локацията, избрана от германската търговска верига за изграждане на складов и административен център, е една от най-атрактивните в страната, предвид стратегическото й местоположение, както и наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктура. Инвестицията е свързана с разкриването на над 80 работни места след влизането на обекта в експлоатация, като плановете на компанията са да инвестира над 50 милиона лева.

Това е пореден инвестиционен проект от сериозен мащаб в рамките на Индустриален парк София-Божурище, който включва изцяло нови технологични решения, част от които се адаптират спрямо последните тенденции и опит в модерната търговия.

Национална компания „Индустриални зони“ отчита значителен ръст на инвестициите в проектите, договорени за реализация в държавните индустриални паркове и зони за първата половина на тази година. Само в Индустриален парк София-Божурище от декември миналата година до 15 юли са подписани три договора за изпълнение на инвестиционни проекти на стойност 61.65 милиона лева с чуждестранни и български фирми. Близо 40 търговски предприятия са проявили интерес към терени, собственост на Национална компания „Индустриални зони“, като за посочения период са подадени 15 заявления за инвестиционни намерения. Компаниите, проявили инвестиционен интерес, са от секторите производство на биохрани, производство на козметика, логистика и други.

В подкрепа на плановете на тези фирми държавната компания ще изгради нова пътна връзка, която ще свързва Индустриален парк София-Божурище с бул. „Царица Йоанна“. Между Национална компания „Индустриални зони“, Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписано тристранно споразумение за сътрудничество при изпълнението на това пътно трасе. Споразумението е одобрено от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В същото се залагат етапите на изпълнение на дейностите, формите на сътрудничество и правата и задълженията на държавните органи, подпомагащи реализирането на проекта.

Продължението на бул. „Царица Йоанна“ до Индустриален парк София-Божурище е ключово за устойчивото и успешно развитие на най-големия държавен индустриален парк в България, тъй като ще улесни значително транспортния достъп до него, и ще се създаде възможност за по-голяма комуникативност и транспортна свързаност на отделните обекти и работещите в тях служители.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във