Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов инвеститор оглеждал Ideal Standard

Българската фирма има силно присъствие на пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard.

Германската семейна компания Villeroy & Boch AG, която произвежда порцеланови изделия, обмисляла възможността да придобие производителя на фитинги и керамика за баня Ideal Standard в Севлиево, става ясно от корпоративно съобщение.

Плановете обаче са все още в много ранна фаза, уточняват от базираната в германския град Метлах, провинция Саарланд, компания.

С това съобщение от Villeroy & Boch отговаряли на статия на Manager Magazin, че сделката по това поглъщането е несигурна поради спор в семейството.

Но, тази покупка би удвоила приходите от продажби на Villeroy & Boch.

Базираната в Брюксел Ideal Standard е собственост на Anchorage и CVC Credit Partners, които преобразуваха облигациите си в собствен капитал и днес управляват съвместно компанията. 

В България компанията е собственик на "Идеал Стандарт - Видима" АД в Севлиево. Българската фирма има силно присъствие на пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard. "Идеал Стандарт - Видима" АД е ключова в структурата  на компанията майка с двата си завода - за производство на санитарна арматура и за производство на санитарна керамика, дистрибуционен център, търговска организация "Клъстер България" и европейските структури - Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване. 

В средата на ноември миналата година в Севлиево беше отбелязана 85-годишнината от създаването на "Идеал Стандарт - Видима" АД. По този повод официално беше открит модернизирания завод за санитарна арматура. През последните три години компанията е инвестирала в модернизация над 62 млн. лв., а от началото на дейността й (1992 г.) - над 300 млн. лева. Това пък я направи най-голямата фабрика за фитинги в Европа. Реновацията на завода е извършена за 18 месеца. А според бизнес плана обновяването ще доведе до увеличаване на производителността и капацитета на 6.5 млн. броя продукти, отбелязва диpeĸтopът нa ĸoмпaниятa мaйĸa Іdеаl Ѕtаndаrd Topcтeн Tюpлинг. В предприятието работят 3200 души, а иновативните й продукти се изнасят в над 100 държави. Самo oĸoлo 10% oт пpoизвoдcтвoтo в Ceвлиeвo остава за бългapcĸия пaзap. Прилаганата тexнoлoгия ще пoзвoли на фирмата дa ce cпpaви c yвeличeнoтo тъpceнe и дa се пoдoбpи цeнoвaтa eфeĸтивнocт.

Сянка върху добрите новини за "Идеал Стандарт - Видима" донякъде хвърля свиването на икономиката Великобритания заради неяснотите около Брексит. Обединеното кралство е един от вoдeщите пaзapи за компанията нa Cтapия ĸoнтинeнт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във