Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов играч влиза на пазара за търговия с ел.енергия

Либерализацията на пазара с електроенерегия върви мъчително. Малките и средни фирми, които трябваше да си изберат доставчик на пазарен принцип все още трудно се ориентират в ситуацията и много от тях не са направили това, което им налага законът.  Очертавайки се като една нова печеливша ниша ставаме свидетели и на сделки за покупка на търговци с електрическа енергия.

За такава една съобщава и Комисията за защита на конкуренцията. В регулатора на конкуренцията у нас е постъпило уведомление за намерението на „Стоименов Трейдинг” ЕООД да осъществи концентрация посредством придобиване на пряк едноличен контрол върху „Гранд Енерджи Дистрибюшън” EOOД.

От КЗК съобщават, че „Стоименов Трейдинг” ЕООД не извършва дейност в момента.

 „Гранд Енерджи Дистрибюшън” EOOД се занимава с  търговия с електрическа енергия и е една от най-големите и водещи компании в България за търговия с електрическа енергия.

Кандидат-купувачът „Стоименов Трейдинг” ЕООД очаква операцията да не окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната на търговия с електрическа енергия на територията на България и в чужбина.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточняват от регулатора.

"Гранд Енерджи Дистрибюшън" ЕООД е частна компания, основана през 2010 година. Фирмата се занимава с търговия с електрическа енергия. Дружеството притежава лиценз за търговия с енергия за местния и международни енергийни пазари. "Гранд Енерджи Дистрибюшън" ЕООД изнася електроенергия за Сърбия, Турция, Гърция, Македония и Черна гора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във