Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

НОВ ХОТЕЛ В БАНСКО ЩЕ СТРОИ ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС

Съветът на директорите на акционерното дружество със специална инвестиционна цел ФеърПлей Пропъртис получи право от акционерите да купи от Иван Рилски Пропъртис ООД имот в местността Свети Иван в Банско. Той е с площ 13 246 кв. метра. В случай на придобиване на земята, заедно със сградите, цената на квадратен метър ще е 670 евро, а с право на строеж - 660 евро. Самата земя е оценена на 141 евро pd квадрат.
Намеренията са на площ от 2000 кв. м да бъде изграден четиризвезден хотел с разгърната застроена площ от 13 237 кв. м, който да отвори врати до края на годината или в началото на 2007-а. Ръководството на акционерното дружество смята да закупи и апартаменти в Банско, но дългосрочната инвестиция в зимния курорт си остава хотелският комплекс. Финансирането на строежа ще се извърши чрез облигационни емисии, увеличение на капитала или чрез банкови кредити.
Феърплей Пропъртис вече притежава четири вилни сгради с обща площ 7692 кв. м в курортния комплекс Санта Марина в Созопол и възнамерява да продължи вложенията си там. Чрез притежаваните и придобиваните в бъдеще имоти ръководството цели диверсификация на портфейла, както и целогодишни доходи.
На 8 юни на БФБ-София започна и търговията с правата върху акции на дружеството, даващи възможност за участие в увеличението на капитала му. Издадени са 650 хил. права, срещу всяко от които може да се запишат 38 от новите акции по номинална и емисионна цена от един лев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във